Όταν κάποιος σκέφτεται καλοκαίρι, τα πρώτα πράγματα που έρχονται στο μυαλό του είναι οι διακοπές, ο ήλιος, η θάλασσα και φυσικά…το κλιματιστικό.

Το κλιματιστικό αναλαμβάνει τη δημιουργία ενός ευχάριστου και δροσερού περιβάλλοντος αλλά πρέπει να χρησιμοποιείται σωστά για να είναι αποδοτικό.

Η ομάδα της Gree θα μοιραστεί μαζί σας κάποιες συμβουλές για τη σωστή λειτουργία του κλιματιστικού το καλοκαίρι.

Συντήρηση

Το Α & Ω για το κλιματιστικό σας είναι η σωστή και τακτική συντήρηση του από εξειδικευμένο συνεργείο. Βοηθάει όχι μόνο στη διάρκεια ζωής, αποφυγή δαπανηρών μηχανικών βλαβών αλλά και τη καλύτερη δυνατή λειτουργία του κλιματιστικού. Προγραμματίζεται τη συντήρηση του κλιματιστικού σας πριν την έναρξη του καλοκαιριού για να εξασφαλίσετε ότι το κλιματιστικό σας θα αποδίδει σωστά όταν το χρειαστείτε. Εν όψη καύσωνα θα ταλαιπωρηθείτε να βρείτε εξειδικευμένο συνεργείο.

Η προτεινόμενη συντήρηση συμπεριλαμβάνει καθαρισμός του στοιχείου της εξωτερικής μονάδας με ειδικά καθαριστικά όπως και ο έλεγχος της φτερωτής.

Για την εσωτερική μονάδα θα πρέπει να γίνει καθαρισμός των φίλτρων μαζί με έλεγχο και όπου απαιτείτε αλλαγή των ειδικών φίλτρων. Καθαρισμός του εσωτερικού στοιχείου, της λεκάνης συμπυκνωμάτων και γενικός καθαρισμός των πλαστικών μερών. Επίσης θα πρέπει να ελεγχθεί η φτερωτή και ο σωλήνας συμπύκνωσης. Η συντήρηση ολοκληρώνεται με τον λειτουργικό έλεγχο της μονάδας, την μέτρηση πιέσεων και θερμοκρασιών.

Ρύθμιση θερμοκρασίας

Το καλοκαίρι προτείνουμε να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία μεταξύ 23-28°C. Όταν ρυθμίζεται τη θερμοκρασία απέχοντας πολύ από τη θερμοκρασία του εξωτερικού περιβάλλοντος  αυξάνετε πολύ την κατανάλωση ενέργειας ενώ το κλιματιστικό δουλεύει αδιάληπτα για την επίτευξη της επιθυμητής θερμοκρασίας. Εάν νιώθετε κρύο ή ζέστη προσπαθήστε να ανεβάσετε ή να κατεβάσετε τη θερμοκρασία κατά 1°C και περιμένετε τουλάχιστον 20 λεπτά για να αποφασίσετε εάν νιώθετε άνετα. Μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία όσες φορές χρειάζεται για να βρείτε την προσωπική θερμοκρασία άνεσης.

Κατεύθυνση του αέρα

Για καλύτερη αίσθηση της θερμοκρασίας αλλά και ομοιόμορφη διανομή της θερμοκρασίας στο χώρο θα πρέπει να ρυθμίζετε τις περσίδες έτσι ώστε ο δροσερός αέρας να κατευθύνεται όσο το δυνατόν υψηλότερα στον χώρο.

Τακτικός καθαρισμός της εσωτερικής μονάδας

Το καλοκαίρι το κλιματιστικό λειτουργεί σε καθημερινή βάση και να δουλεύει σωστά θα πρέπει τουλάχιστον 1-2 φορές τον μήνα να απομακρύνετε τη σκόνη από τις περσίδες και τα φίλτρα της εσωτερικής μονάδας.

Αυτές οι συμβουλές θα εγγυηθούν τη σωστή λειτουργία του κλιματιστικού σας το φετινό, και όχι μόνο, καλοκαίρι. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να αποκτήσετε ένα καινούριο και υψηλής απόδοσης κλιματιστικό, μπορείτε να δείτε τα προϊόντα Οικιακού Κλιματισμού της Gree πατώντας ΕΔΩ.

Η ομάδα της Gree σας εύχεται καλή δροσιά αυτό το καλοκαίρι!