Η εξωτερική μονάδα βγάζει νερό ή ατμό
Η λειτουργία απόψυξης που ενεργοποιείται κατά το πρόγραμμα θέρμανσης απομακρύνει τον πάγο, ο οποίος μετατρέπεται σε νερό ή ατμό. Επίσης κατά την λειτουργία της θέρμανσης, η εξωτερική μονάδα βγάζει κάποια ποσότητα νερού.
Το κλιματιστικό κάνει ένα τρίξιμο
Τα πλαστικά μέρη του κλιματιστικού όπως είναι η μάσκα κάνουν ένα μικρό τρίξιμο καθώς διαστέλλονται ή συστέλλονται ελαφρά, λόγω της αλλαγής της θερμοκρασίας.
Το κλιματιστικό δεν βγάζει αέρα αμέσως μόλις αρχίσει να λειτουργεί στο πρόγραμμα θέρμανσης
Στην λειτουργία της θέρμανσης το κλιματιστικό εκτελεί πρώτα μια διαδικασία προθέρμανσης έτσι ώστε να μη εξάγει κρύο στον χώρο. Ο ανεμιστήρας θα ξεκινήσει να λειτουργεί μετά από μερικά λεπτά. Η συγκεκριμένη διαδικασία διαρκεί περισσότερο όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι χαμηλή.
Αφού ανοίξει ο διακόπτης ρεύματος, τα πτερύγια εξόδου αέρα λειτουργούν
Όταν στη μονάδα δοθεί ηλεκτρική τάση, η πλακέτα ενεργοποιεί τα πτερύγια, ώστε να τεθούνε στην σωστή θέση για την έναρξη λειτουργίας.
Είναι απαραίτητη η συντήρηση για τη διάρκεια ζωής και την απόδοση του κλιματιστικού;
Η συντήρηση του κλιματιστικού είναι απολύτως απαραίτητη τόσο για την σωστή και απρόσκοπτη λειτουργία του όσο και για τη μεγιστοποίηση διάρκεια ζωής του. Η συντήρηση του κλιματιστικού πρέπει να γίνεται τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο ενώ ο καθαρισμός των φίλτρων του ανά 3 περίπου μήνες ανάλογα πάντα με τον χώρο και την χρήση του.
Τι περιλαμβάνει μία τυπική συντήρηση ενός κλιματιστικού;
Στην συντήρηση του κλιματιστικού θα πρέπει να γίνεται καθαρισμός όλων των φίλτρων και αντικατάσταση σε περίπτωση που κρίνεται αναγκαίο. Καθαρισμός με ειδικά χημικά του εσωτερικού και εξωτερικού στοιχείου και ξέπλυμα αυτών με νερό. Επίσης θα πρέπει να ελέγχονται η φτερωτή και η λεκάνη συμπυκνωμάτων της εσωτερικής μονάδας και καθαρισμός αυτών αν κρίνεται αναγκαίο. Στο τέλος πραγματοποιείται λειτουργικός έλεγχος της μονάδας, μέτρηση πιέσεων και θερμοκρασιών.
Κάθε πότε χρειάζεται να προστίθεται ψυκτικό υγρό στο κλιματιστικό;
Το ψυκτικό κύκλωμα ενός κλιματιστικού είναι κλειστό. Κατά την εγκατάσταση πρέπει να ελέγχονται εξονυχιστικά οι συνδέσεις της εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας. Από την στιγμή που γίνει σωστή εγκατάσταση, δεν χρειάζεται η πλήρωση με ψυκτικό υγρό μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Αν διαπιστωθεί μετά από έλεγχο ότι υπάρχει ελλιπείς ποσότητα ψυκτικού, θα πρέπει να γίνει έλεγχος, επισκευή της διαρροής και επαναπλήρωση με την σωστή ποσότητα.
Πως λειτουργεί το wifi
Η εφαρμογή αυτή επιτρέπει στον χρήστη την εκκίνηση ή τον τερματισμό της λειτουργίας του κλιματιστικού, τη ρύθμιση της θερμοκρασίας και την ταχύτητα ανεμιστήρα απομακρυσμένα, μέσω μίας συσκευής τηλεφώνου ή ενός tablet. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε συσκευές με λειτουργικό iOS & Android.
Πρέπει να καθαρίζω τα φίλτρα;
Ναι ο καθαρισμός των πλενόμενων φίλτρων αέρα, συστήνεται να γίνει κάθε 3 μήνες κατά την χειμερινή περίοδο και κάθε μήνα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ανάλογα πάντα και με την χρήση του κλιματιστικού. Ο καθαρισμός θα πρέπει να γίνεται με χλιαρό νερό και ουδέτερο σαπούνι. Ο καθαρισμός των φίλτρων ενεργού άνθρακα και λοιπών φίλτρων, δεν θα πρέπει να γίνεται με νερό αλλά να τινάζονται ή να χρησιμοποιείται ηλεκτρική σκούπα.
Ποια είναι η προτεινόμενη θερμοκρασία λειτουργίας του κλιματιστικού;
Στην λειτουργία της ψύξης: 25oC έως 28oC
Στην λειτουργία της θέρμανσης: 20oC έως 23oC
Όταν το κλιματιστικό ρυθμιστεί στις σωστές θερμοκρασίες, εξασφαλίζεται η χαμηλή κατανάλωση κατά την λειτουργία του.
Τι πρέπει να προσέξω κατά την εγκατάσταση ενός κλιματιστικού;
Η εγκατάσταση ενός κλιματιστικού πρέπει να γίνετε πάντα από εξειδικευμένο και πιστοποιημένο ψυκτικό τεχνίτη και όχι από ηλεκτρολόγο, υδραυλικό κτλ. Ο τεχνικός πρέπει να ενημερώσει για τις σωστές επιλογές τοποθέτησης που υπάρχουν σε ένα χώρο, ανάλογα πάντα με την θέση που κάθονται ή κοιμούνται τα άτομα. Στην εγκατάσταση πρέπει να τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις που αναγράφονται στα τεχνικά εγχειρίδια της μονάδας.
Τι είναι το ψυκτικό μέσο R32;
Το R32 είναι το ψυκτικό μέσο της επόμενης γενιάς με 68% λιγότερο δυναμικό υπερθέρμανσης του πλανήτη από ότι το ψυκτικού μέσω R410Α. Το R32 είναι το ψυκτικό μέσο της επόμενης γενιάς με 68% λιγότερο δυναμικό υπερθέρμανσης του πλανήτη από ότι το ψυκτικό μέσο R410Α.
Το R32 πετυχαίνει υψηλότερα επίπεδα απόδοσης τόσο σε μερικό φορτίο όσο και σε συνθήκες πλήρους φορτίου. Το R32 δεν είναι μείγμα επομένως και ανακυκλώνεται εύκολα.